دانلود و پشتیبانی

تیم کشتیار همواره در جهت بهبود کمی و کیفی خدمات خود پذیرای صدای مشتریان است، کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم صفحه تماس با ما را تکمیل نمایید تا ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم، معمولا دوستان واحد مشاوره و فروش پاسخگوی شما خواهند بود.

اطلاعات تماس
تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی
info@Keshtyaar.ir
09192315521/021-28426521
افزایش عملکرد با کشاورزی دقیق و مدیریت صحیح

کشاورزی دقیق، مدیریت صحیح و افزایش عملکرد کشاورزی!

استان کرمان در جنوب شرق ایران با مساحت 183 هزار کیلومتر مربع، پهناورترین استان ایران به شمار می‌رود. تنوع اقلیمی این استان موجب رونق کشاورزی در آن شده است؛ به گونه‌ای که استان کرمان از لحاظ صادرات پسته و خرما رتبه اول را دارد و همچنین رتبه دوم تولید گردو و رتبه دوم تولید گل محمدی را در ایران دارد.

یکی از کشاورزان پرتلاش این استان، آقای بهروز آباد است که اخیراً مشغول برداشت خوشه‌های طلایی و قدکشیده محصول گندم در مزرعه بوده است. آقای آباد از ابتدای این دوره از کشت گندم، برای پایش و مدیریت زمین زراعی خود از سامانه کشتیار و خدمات کشاورزی دقیق که این سامانه به کشاورزان ارائه می‌دهد استفاده کرده است.

آشنایی این کشاورز با سامانه کشتیار و قابلیت‌های سیستماتیک آن از اوایل کشت پاییزه سال گذشته (آبان ۱۴۰۰) موجب شد تا تصمیم به ثبت پنج هکتار از زمین‌های خود را در این سامانه بگیرد. سامانه هوشمند کشتیار بر پایه سنجش از دور و هوش مصنوعی، به پایش و پردازش داده‌های زمین کشاورزی می‌پردازد و اطلاعاتی از قبیل سلامت گیاه، پوشش گیاهی، رطوبت گیاه و نمایش غیریکنواختی‌های موجود در سطح مزرعه را به صورت تحت وب و یا اپلیکیشن موبایلی در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. در طول این دوره، ارتباط آقای آباد با کشتیار از طریق پنل کاربری و همچنین از طریق تماس‌های تلفنی منظم با متخصصین کشتیار در بخش پشتیبانی برقرار بود. به واسطه این ارتباط مستمر و اعتمادی که بین کشاورز و کشتیار شکل گرفت، شرایطی برای پایش دقیق‌ مزرعه ایشان فراهم شد تا وقوع هر گونه غیریکنواختی یا پیدایش آفاتی همچون شته و یا علف‌های هرز در هر نقطه از زمین به موقع شناسایی و رفع گردد. به لطف داده‌های دقیق ماهواره‌ای و دقت کشاورز در اجرای فعالیت‌های زراعی، کوددهی در تمامی مراحل رشد محصول گندم به طور مرتب و به مقدار مورد نظر انجام شد و با شناسایی نقاط ضعف یا نقاط متفاوت از لحاظ مرحله رشد، تمرکز بیشتری بر روی این نقاط صورت گرفت. خوشبختانه مدیریت بهینه محصول گندم باعث تسهیل فرایندهای دوره کاشت، داشت و برداشت شد و ضمن کاهش نگرانی کشاورز در خصوص راندمان محصول، توانست در انتهای دوره افزایش عملکرد کشاورزی را در قالب «افزایش بیش از ۴۵ درصدی برداشت محصول در هر هکتار» به ارمغان بیاورد.

تشخیص تنش آفات با پایش مستمر زمین

واضح است که اولین قدم برای افزایش عملکرد کشاورزی، حذف عواملی است که با ایجاد تنش در گیاه، به رشد و باروری آن آسیب می‌رساند و با به بار آوردن هزینه‌ها، معادله را به ضرر کشاورزان تمام می‌کند. آنچه در تصاویر زیر، در نقاط مشخص شده از زمین آقای آباد مشاهده می‌شود، کاهش شاخص سطح برگ گیاهان مزرعه است که نشان از ضعف آن‌ها و احتمال وقوع تنش دارد. با بررسی و تحلیل تصاویر مربوط به این شاخص که هر ۳ الی ۵ روز یکبار به‌روزرسانی می‌شود، در مقطعی از رشد محصول گندم مشخص شد که در بعضی از نقاط مزرعه مشکلی در حال وقوع است. پس از گزارش دادن این موضوع به کشاورز،‌ با بازدید میدانی صورت گرفته از نقاط مورد نظر، مشخص شد که مزرعه در شرف ایجاد تنش آفت (شته) است و ضروری است که با اقدام به موقع و سم‌پاشی در این نقاط، از شیوع آفت و آسیب بالقوه‌ای که به همراه دارد جلوگیری شود.

کشاورزی دقیق توأم با مدیریت صحیح!

کشتیار، دستیار هوشمندی است که قرار است فرایندهای مدیریتی کشاورزی را آسان کند و باعث افزایش راندمان کشاورزی بشود؛ ولی نباید فراموش کرد که این ابزار تنها زمانی می‌تواند در رسیدن به این اهداف سودمند باشد که کشاورز، به قدرت داده‌های تحلیلی و دقیقی که از حرکت ادواری ماهواره‌ها از بالای زمین به دست می‌آید باور داشته باشد و با بهره‌گیری از این داده‌ها، در کنار تجربه و شناخت خود از امور اجرایی کشاورزی، نظارت صحیح و اجرای دقیقی از فعالیت‌های لازم روی زمین و محصول‌ داشته باشد.

دیدگاه‌ها

ارسال نظر